Arama
Arama Sonuçları
"23 Nisan'da kalıcı çözümler üretelim"
Eğitim-İş Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla açıklama yayınladı.
Leyla ile Mecnun'un sevilen oyuncusu Kastamonuluymuş!
Leyla ile Mecnun, Kara Bela, Ailecek Şaşkınız gibi pek çok sinema, dizi ve tiyatroda rol alan ünlü oyuncu Cengiz Bozkurt, katıldığı bir programda Kastamonulu olduğunu duyurdu. Cengiz Bozkurt memleketi İnebolu'dan övgüyle bahsetti.
Tarih ve zenginliklerin buluştuğu o ilçe Kastamonu’da
Kastamonu'nun tarih ve doğal zenginliklerle dolu ilçesi Küre, köklü geçmişiyle dikkat çekiyor. İlçenin tarihi, ilk çağlara kadar uzanmakta olup, bakır madenleriyle ünlü olması bölgedeki medeniyetlerin ve imparatorlukların ilgisini her zaman çekti.
Tarih ve zenginliklerin buluştuğu o ilçe Kastamonu’da
Kastamonu'nun tarih ve doğal zenginliklerle dolu ilçesi Küre, köklü geçmişiyle dikkat çekiyor. İlçenin tarihi, ilk çağlara kadar uzanmakta olup, bakır madenleriyle ünlü olması bölgedeki medeniyetlerin ve imparatorlukların ilgisini her zaman çekti.
Dallı; "Bu ruh, Türk milletinin hayat kaynağıdır"
Kastamonu Valisi Meftun Dallı, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Aile büyüklerinden kalan İstiklal madalyasını müzeye bağışladı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un açılışını yaptığı Samsun Müzesi'ne Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Samsun Şube Başkanı Ahmet Alp Doğru, aile büyüklerinden kalan İstiklal madalyasını bağışladı.
İstiklal Yolu Milli Park Şefliği'ne ilk personel atanacak
Merkezi İnebolu’da bulunan ancak personel ataması yapılmadığı için faaliyete geçmeyen İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı Şefliği’ne 3 personel alımı yapılacak
Ekmekci, SABAH Gazetesi'ne konuştu
Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekçi, Sabah Gazetesine bir takım açıklamalarda bulundu
100 gemimiz İstanbul Boğazı'na iniyor
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhuriyet'in 100'üncü yılının 'Türkiye Yüzyılı'na yaraşacak şekilde coşkuyla kutlanması amacıyla yurt genelinde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenledi ve düzenlemeye devam edecek.
Tarihe damga vuran 'Türk kadınlarını' anlatacaklar
Türkiye Yardımsevenler Derneği 130 Şubesi ve İstanbul Dolmabahçe İnterwell kulübü ile Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümünde İnebolu ilçesine geliyor. 7 Ekim Cumartesi günü İnebolu Türk Ocağı önünde düzenlenecek olan etkinlik için büyük heyecan duyduklarını belirten TSYD, yaptıkları açıklamada; "İnebolu Türk Ocağı binasında başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz anılacak, çeşitli etkinliklerle gençlerimize Cumhuriyetimizi ve Cumhuriyete Mühür vuran kadınlarımızı anlatarak tanıtmak istiyoruz. Sizlerle buluşacağımız için çok heyecanlıyız" denildi.
"Türk ordusu, bağımsızlığımızın en büyük güvencesidir"
19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programa geçildi. Programda konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hüseyin Mahmutoğlu; "Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bizler için bir vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıklarının eseridir. Türk ordusu, bağımsızlığımızın en büyük güvencesidir. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır" dedi.
"Eczacılar, artan maliyetlerin yükü altında eziliyor"
Türk Eczacıları Birliği 26. Bölge Kastamonu Eczacı Odası, Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Kastamonu Eczacı Odası binasında yapılan Genel Kurul'da konuşan Kastamonu Eczacı Odası Başkanı Şule Tüfekci; " Biz eczacılar da aşırı enflasyonist ortamda artan maliyetlerin yükü altında eziliyoruz. Kamuda ve hastanelerde çalışan meslektaşlarımızın özlük hakları ve çalışma koşulları iyileştirilmeli; Kamuda, hastanede eşdeğer sağlık hizmeti üreten meslektaşlarımıza yönelik adaletsizlikler giderilmelidir. Eczacılık ortak paydasında birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz yarınlara hep birlikte ulaşmak umuduyla" ifadelerine yer verdi.
"Atatürk bu mirası, milletimize emanet etti"
CHP’nin 100. yıl kutlamaları dolayısıyla Kastamonu İl Örgütü Cumhuriyet Meydanı2nda Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı'na çelenk bıraktı. Parti İl Sözcüsü Burak Livan konuşmasında; "Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin en önemli siyasi miraslarından biridir. Bu miras sadece bize değil; Büyük Atatürk tarafından milletimizin her bir ferdine emanet edilmiştir. Geçmişin Mirasıyla Yeni Yüzyıla ilerleyen partimiz ülkemizin geleceğine ışık tutmaya devam edecektir. 100’üncü yılımız hepimiz için kutlu olsun" dedi.
DİM: BİK, mağdur eden değil, mağduriyetleri gideren olmalı”
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, genel kurul üyesi olduğu Basın İlan Kurumu’nun genel kurul toplantısında yerel medyanın son durumu ve internet medyasına geçiş süreciyle ilgili sıkıntıları dile getiren bir konuşma yaptı. Dim açıklamasında; "Az tıklama, ziyaret ve sayfa görüntülemeye daha az resmi ilan, daha fazlasına daha fazla verilerek can suyu olmaya devam edilebilir. Aksi halde yerel medyanın celladı oluruz. Biz kurum olarak mağdur eden değil mağduriyetleri ortadan kaldıran merci olmalıyız" dedi.
Dim: ‘Anadolu Basını, şehrinin hafızası, sesi ve nefesidir’
KGK Genel Başkanı Dim: “BİK, mağdur eden değil, mağduriyetleri gideren olmalı”
Vidinlioğlu Ankara'da ödül takdim etti
Şehit Şerife Bacı anısına Ankara 75. Yıl Hipodrumu’nda 6. Şehit Şerife Bacı Koşusu düzenlendi.
Ümit Özdağ Açıksöz Gazetesi'ne konuştu
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Açıksöz Gazetesine özel röportaj verdi. Özdağ'a, İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü ve Kastamonu özelinde bir takım sorular yönelttik.
Deniz Şenliklerine damga vuran “İnebolu Denk Kayağı” gösterisi
Milli Mücadele döneminde Anadolu'nun lojistik merkezlerinden İnebolu Limanı'na getirilen mühimmatın tahliyesini üstlenen İnebolulu kayıkçıların kullandığı "denk kayığı", İnebolu Deniz Şenliklerinde yaptığı gösteri ile büyük alkış topladı.
Denk Kayığının emekçilerine Teşekkür Belgesi
İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, İnebolu denk kayığının yeniden canlandırılmasında emeği geçenleri makamında ağırlayarak Teşekkür Belgesi takdim etti.
Büyük Zafer, Kastamonu'da coşkuyla kutlandı
Kastamonu'da 30 Ağustos zaferinin 101. yıl dönümünü coşkuyla kutlandı.
"Bu zafer tarihimizin en kritik dönüm noktasından biri"
Vali Meftun Dallı, Kurtuluş Mücadelemizin başarıyla sonuçlanmasında, ülkemizin bugünlere gelmesinde tarihimizdeki en önemli dönüm noktalarından biri 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı. Vali Dallı yaptığı açıklamada; "Dünya savaş tarihine geçen bu şanlı zafer, tarihimizin en kritik dönüm noktalarından biridir. Milletimiz, her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen kazandığı bu zaferle, bu toprakların ebedi vatanımız olduğunu bir kez daha tescil etmiştir" ifadelerine yer verdi.
Anadolu basını bir bir tükeniyor!
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Iğdır İl Temsilcisi ve Yeşil Iğdır gazetesi sahibi Cabbar Şıktaş, Anadolu basınının yaşadığı sıkıntıları ve birer birer kapanıyor oluşunu “Hafızamız yok ediliyor” başlığıyla kaleme aldığı yazısında ele aldı.
Milli Mücadele’nin kalem sancaktarını rahmetle anıyoruz
Milli Mücadele yıllarında Anadolu'da kutlu davayı destekleyen ve halkı hak dava hakkında aydınlatan ve Anadolu'da kamuoyu oluşturan Açıksöz Gazetesi'nin kurucusu Hüsnü Açıksöz, bundan 84 yıl önce 27 Ağustos 1939'da hayatını kaybetti.
Kahraman ‘denk kayığı’ bir asır sonra yeniden denize indi
Milli mücadele ruhunun yeniden yaşatılması amacıyla aslına uygun olarak inşa edilen kayık, törenle Karadeniz’e indirildi.